Geamurile termoizolante au devenit tot mai importante în lumea modernă, datorită accentului pus pe eficiența energetică și conservarea resurselor.

Aceste componente esențiale ale clădirilor aduc numeroase beneficii, de la economisirea de energie la creșterea confortului termic în interiorul locuințelor noastre. În acest eseu, vom explora importanța geamurilor termoizolante și impactul lor asupra mediului și calității vieții.

Workman in overalls installing or adjusting plastic windows in the living room at home

Beneficiile geamurilor termoizolante

Eficiență energetică: Unul dintre cele mai mari avantaje ale geamurilor termoizolante este capacitatea lor de a reduce pierderile de căldură și de a menține temperatura interioară a clădirii la un nivel confortabil.

Aceasta înseamnă că veți avea nevoie de mai puțină energie pentru a încălzi sau răci spațiul, ceea ce duce la facturi mai mici la utilități și o amprentă de carbon mai mică.

Confort termic: Geamurile termoizolante contribuie la menținerea unei temperaturi constante în interiorul casei pe tot parcursul anului. Acest lucru înseamnă că veți avea o atmosferă mai plăcută, fără fluctuații bruște de temperatură, ceea ce duce la un confort sporit.

Reducerea zgomotului: Geamurile termoizolante au, de asemenea, proprietăți de izolare fonică. Acestea pot reduce zgomotul din exterior, ceea ce este benefic în special în mediile urbane aglomerate.

Protecție împotriva radiațiilor UV: Geamurile termoizolante pot reduce radiațiile ultraviolete (UV) care pătrund în interiorul clădirii. Acest lucru protejează mobilierul și obiectele de artă de decolorare și degradare.

Consilierii Fereastra WIN noștri tehnici și de vânzări, vă vor oferi întotdeauna soluția optimă, ținând cont de protecția termică (sticlă LowE, baghetă Warm Edge, argon), protecția fonică (sticlă cu rășini speciale – Sound Control; sticle cu grosimi diferite), protecție solară (ClimaGuard Solar, geamuri reflexive), siguranță (sticle multistrat cu folie PVB, sticle cu rășini speciale), solicitarea la vânt sau sticle cu suprafețe mari (grosimi mai mari de sticlă), design (geamuri decorative).

Difereanta dintre termopan si un tripan

Pentru un geam termopan se folosesc două foi de sticlă în timp ce pentru un geam tripan, trei foi de sticlă. Foarte importante sunt însă distanța dintre două foi de geam și gazul introdus atunci când se urmărește o izolare termică superioară.

Distanța de 16 mm dintre două foi de geam oferă cele mai optime performanțe în izolarea termică de aceea de cele mai multe ori un geam termopan are o grosime totală de 24 mm. De foarte multe ori se alege greșit un geam tripan, considerând că mai multe foi de sticlă izolează termic mai bine, ceea ce surprinzător nu este adevărat.

Avantajul unui geam tripan este pe de o parte că se pot monta mai multe foi cu emisivitate redusă pentru a compensa pierderea de căldură datorată spațiului mai mic dintre foile de geam, dar pe de altă parte că se obține o izolare fonică superioară.

Geamurile termoizolante reprezintă o inovație tehnică deosebit de valoroasă în construcția clădirilor. Ele aduc numeroase beneficii, de la economisirea de energie și reducerea costurilor la creșterea confortului termic și protejarea mediului înconjurător.

Este important ca industria construcțiilor să continue să adopte și să dezvolte tehnologii de izolare termică pentru a ne ajuta să facem față provocărilor climatice și să asigurăm un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare.

Fereastra WIN va pune la dispozitie geam termoizolant  cu toate caracteristicile necesare pentru a asigura confort și calitate.