Geam termoizolant
Alegerea vitrajului adecvat este foarte importantă, având în vedere că geamul reprezintă aproximativ 70% – 80% din suprafața unei ferestre. Astfel, consilierii noștri tehnici și de vânzări, vă vor oferi întotdeauna soluția optimă, ținând cont de:
protecția termică (sticlă LowE, baghetă Warm Edge, argon);
protecția fonică (sticlă cu rășini speciale – Sound Control; sticle cu grosimi diferite);
protecția solară (ClimaGuard Solar, geamuri reflexive);
siguranță (sticle multistrat cu folie PVB, sticle cu rășini speciale);
solicitarea la vânt sau sticle cu suprafețe mari (grosimi mai mari de sticlă);
design (geamuri decorative).
Distanța de 16 mm dintre două foi de geam oferă cele mai optime performanțe în izolarea termică de aceea de cele mai multe ori un geam termopan are o grosime totală de 24 mm. De foarte multe ori se alege greșit un geam tripan, considerând că mai multe foi de sticlă izolează termic mai bine, ceea ce surprinzător nu este adevărat.
Avantajul unui geam tripan este pe de o parte că se pot monta mai multe foi cu emisivitate redusă pentru a compensa pierderea de căldură datorată spațiului mai mic dintre foile de geam, dar pe de altă parte că se obține o izolare fonică superioară.
Uf se referă la pierderea de căldură a întregii ferestre sau uși, și este diferit de coeficientul de transfer termic U al geamului sau al profilului. În calculul coeficientului Uf intră următoarele componente: U geam, U profil, și bagheta distanțier (de regulă aluminiu) în cazul nostru bagheta warm-edge, dintre foile de geam.
Pentru îmbunătățirea acestui coeficient având în vedere că geamul termopan are 80% în medie pondere în suprafață reperului de tâmplărie, alegeți un geam termopan sau tripan cu proprietăți termice superioare.