Bagheta Warm Edge

Folosirea între geamurile termoizolante a distanțierului Warm Edge reduce considerabil transmitanta termică în comparație cu baghetele clasice din aluminiu, cea ce ajută la obținerea unui coeficient de transfer termic redus pentru ferestre și uși.

Acest distanțier este folosit pentru a reduce fenomenul de conducție, astfel scăzând cantitatea de căldură care se pierde prin marginile geamului termopan.

Cât de mult ajută Warm Edge-ul și mai exact care-i diferența dintre o fereastră cu Warm Edge și una fară, aflăm din următorul exemplu :

* o fereastră de 1200 x 1200, un ochi fix și un ochi mobil, profil Win Design – Uf=1.3 (5 camere) cu geam tripan 40 mm – 4Season/Float/LowE+Argon Ug=0.6. În prima variantă, geamul va avea distanțiere de aluminiu, în a doua variantă va avea distanțier Warm Edge.

Așadar, avem următoarele rezultate:

– Varianta fără Warm Edge – Uw = 1.23 W/ K;

– Varianta cu Warm Edge – Uw = 1.03 W/ K.

Deci, diferența este destul de considerabilă.

Mai mult decât atât, Warm Edge-ul este obligatoriu la orice sistem de ferestre care primește certificarea de case pasive.

Așadar, tehnologia Warm Edge nu este doar marketing, ci ajută foarte mult la izolarea locuinței, diferența de costuri nefiind considerabilă.